HU/Places To Chat

From Multi Theft Auto: Wiki
Jump to navigation Jump to search

Nagyon sok módon tudsz chatelni más MTA játékosokkal. Ha játéktechnikákat akarsz megbeszélni, alapítani egy új klánt, vagy akár csak közvetlenül bármiről szeretnél csevegni, mindig lesz megfelelő hely rá. Természetesen a játékon belül is tudsz beszélgetni társaiddal - de vannak helyek, ahol az egész MTA közösség összegyűlik.

Fórumok

Az első hely, ahova érdemes felmenned, a hivatalos MTA fórum. Ezt megtalálhatod ahttp://forum.mtasa.com oldalon. Szabadon olvashatod a fórumot, de regisztrálhatsz, és beszálhatsz a beszélgetésekbe, akár saját témákat is létrehozhatsz! Ez természetesen ingyenes, és az oldal tetején meg is teheted.

Minden topiknak van egy fő fóruma, ami összegyűjti az adott témához tartozó lapokat. Mindig figyelj, hogy a megfelelő résznél hozd létre a témádat! Azonban mielőtt bármit is csinálnál, mindenképpen olvasd el a szabályzatot.

IRC (Internet Relay Chat)

Bármilyen beszélgetéshez az IRC a legjobb hely. Ez a program olyan, mint egy akármilyen másik internetes chat oldal. A legjobb IRC kliens Windows rendszerre a mIRC, amit itt megtalálhatsz. Töltsd le, telepítsd fel, állítsd be, és máris kezdődhet a chatelés. A csatlakozási informácók:
Server - irc.gtanet.com/mta
Port - 6667
Ha csatlakoztál, és elfogadtad a MOTD - ot, már csak ennyit kell beírnod: /join #mta Ez az MTA csatornára visz, ahol több szoba is megtalálható. A biztonság kedvéért azért megéri elolvasni a mIRC beépített segítségét is. A szerver parancsainak megtekintéséhez csak be kell írnod, hogy /helpop.

Scriptelési segítség

Van egy külön IRC csatorna a scriptelés számára. Ezt megtalálatod a #mta.scripting résznél GTANet -en. (irc.multitheftauto.com).

Segítségkérés

 • Először is, keresd meg a kérdésed a Főoldalon!
 • A kérdésed csak egyszer tedd fel, ha nem érkezik rá válasz, várj 10 percet, és próbáld meg újra! Lehet, hogy éppen elfoglaltak a chaten tartózkodók!
 • A kérdésednek tartalmaznia kell:
  • Mit akarsz csinálni.
  • Mit csináltál.
  • Mi nem működik, milyen hibákat ír ki.
  • A kód hibás részét megjelenítheted a mta.pastebin.com oldalon. (nem kötelező az egész kódot, csak a hibás részt)

Más formák

Nem csak az MTA közösségen keresztül veheted fel a kapcsolatot más játékosokkal. Nagyon sok más fórum van, például a GTAForums, ami a leglátogatottabb nem hivatalos GTA fórum. Természetesen itt nem csak az MTA - ról van szó, hanem általánosságban az egész online játékról.

Kérlek, ha úgy érzed, valami hiányzik erről a lapról, regisztrálj, és írd le a hiányzó részt!