HU/Resources

From Multi Theft Auto: Wiki
Revision as of 18:43, 21 December 2018 by Surge (talk | contribs) (→‎A Meta fájl)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

A resource-k az MTA kulcsfontosságú részei. A resource az tulajdonképpen egy mappa, vagy egy zip fájl, mely fájl gyűjteményeket tartalmaz - tartalmazza a script fájlokat, plusz a meta fájlt, mely meghatározza, hogy a resource miként legyen betöltve. A resource részben egy operációs rendszeren futó programnak felel meg - ami elindítható, és leállítható, és egyszerre több resource is futhat. Érdemes azonban emlékezni arra, hogy az operációs rendszerektől eltérően egy resource nem képes egyszerre több feladatot is elláítni.

Terminology

 • Resource - Egy zip fájl vagy mappa, mely tartalmazza a meta.xml fájlt és számos resource elemet. Ezek a server könyvtáron belül a mods/deathmatch/resources mappába találhatóak.
 • Resource item - A resource-ban lévő fájl, jelenleg ez lehet egy map, script, kép, stb.

A Meta fájl

A részletekért látogassa meg a HU/Meta.xml oldalt

A Meta fájl minden resource magja. Ez pontosan leírja, hogy milyen fájlokat kell használni a resource-ban, és hogy hogyan. Az alábbiakban egy példát találunk, amely minden lehetséges opcióra kiterjed, a meta fájl tartalmazhat annyi ilyen címkét, amennyire csak szüksége van:

<meta>
  <info author="eAi" description="This is a basic CTF script" version="4"/>

  <include resource="radarblips"/>
  <include resource="markermanagement" />

  <script src="ctf.lua" />
  <script src="flag.lua" />
  <script src="ctf_client.lua" type="client" />

  <file src="model.dff" />
  <file src="quitbutton.png" />
  <file src="killed.png" />

  <html src="test.htm" default="true"/>
  <html src="logo.png" raw="true" />

  <export function="multiply" http="true" />
  <export function="getPlayerList" />
  <export function="getElementOwner" type="client"/>

  <config src="vehicle-list.xml" type="client" />
  <config src="markerconfig.xml" type="server" />

  <map src="somestuff.map" dimension="99" />
</meta>

Míg egy CTF map meta.xml fájlja így néz ki:

<meta>
  <include resource="ctf" />
  <map src="myuberl33tctfmap.map" />

  <info author="Tom" instructions="this is uber l33t !!!!!1111111" type="map" />
</meta>


Script/type, Config/type és File/type paraméterek meghatározzák, hogy a script/resource az a cliensnek legyen-e küldve, vagy sem, alapértelmezetten a "server"-nek küldi.

Az include tag megadja egy resource-nak, hogy előbb induljon el, mint egy másik resource. Más szóval, ha egy resource függ egy másiktól resource-től, akkor itt megadhatja, hogy a másik resource induljon el előbb.


Minden resourcenak saját virtuális gépe van (VM). Ez tartalmazza a resource összes script-jét. Ez azt jelenti, hogy a változókat nem lehet megosztani egy másik resource-val. A legjobb módja annak, hogy más resource-kkal tudjon kommunkálni, használja az export tagot, és exportáljon function-t. Ez lehetővé teszi más resource-nak, hogy meghívja ezt a function-t a call scripting function használatával.


A cliens-nek küldött scriptek akkor indulnak el, amikor az összes scriptet letöltötte.


A script-ek képesek a saját resource mappájuk olvasására, és írására is az xmlCreateFile és a fileCreate függvények segítségével. Más resourcekat is olvashatnak és írhatnak, de rendelkezniük kell ACL hozzáféréssel.


Minden resourcet csak egyszer lehet letölteni, ezt a server fogja biztosítani. Ha egy resource többször szerepel, akkor ugyanaz a példa lesz használva minden resource-nál ami tartalmazza.

Fájl tárolása

A resource fájlokat tárolhatja zip-ben vagy mappában egyaránt. Ezek itt találhatóak:

server/mods/deathmatch/resources/ (ha telepítette a server-t a client-el)

vagy

mods/deathmatch/resources/ (dedikált szerver telepítésekhez)

Minden resource tartalmazhat zip fájlt, könyvtárat vagy mindkettőt. Mindkettő létezése esetén a könyvtár elsőbbséget élvez a zip fájlal szemben, ezeket a fájlokat könyvtárba tehetjük, felülírjuk a fájlokat a zip fájlban. Ez engedélyezi a könyvtárak használatát mapok és scriptek tesztelésére, fejlsztésére, míg a zip fájlok a vég felhasználásra.

Egyéb megjegyezni való

 • Resource névben nem lehetnek pontok.
 • Ha a resource bármilyen fájl mentést végez, akkor a használt fájlneveket nem lehet a meta.xml-ben feltüntetni.
 • A meta.xml fájlban feltüntetett ​​fájlokat csak a scriptek olvashatják. Ne módosítja ezeket az xmlSaveFile, FileSave, stb. használatával.
 • Amikor létrehoz egy zip fájlt a resource-ből, az nem tartalmazza a mentéseket. Ha a resource mentett fájlokat használ, akkor azokat szükség esetén a resource-nak kell létrehoznia.
 • Amikor létrehoz egy zip fájlt a resource-ből, csak a meta.xml-ben feltüntetett fájlokat tartalmazza. Ne tartalmazzon 'example' mentett fájlokat, különben rossz dolgok fognak történni.
 • Javasoljuk, hogy a szóköz és a különleges karakterek használatát kerülje a resource nevekből.

Script functions

A resource rendszert scriptek segítségével lehet kezelni. A következő Serverside scripting function-ok gondoskodnak erről:


Mint ahogy a következő event-ek is:

Fordította

2018.10.01. Surge